Skip to main content

Hampshire Mezzanine Floor – Mezzanine floor for garden construction headquarters

Case studies

September 2010

By Dominic O'Brien
Director, Owner

Dominic O'Brien

When glasshouse and greenhouse creators, Alitex, chose the Spaceway Group to fit out its headquarters in Petersfield in 2001, it asked Spaceway to install a 26m2 mezzanine floor in preparation for further expansion.  With a 50% increase in personnel and a bulging order book for its glass structures, Alitex needed to carry out phase two of the original office fit out by reconfiguring the ground floor accommodation and fitting out the mezzanine.

Hampshire Mezzanine Floor Image

Hampshire Mezzanine Floor – When Spaceway began the designs for the mezzanine it realised that during the summer months, heat would build-up in the area creating uncomfortable working conditions.

Spaceway’s Approach

To overcome this problem, Spaceway suggested the installation of Ecophon Advantage 40mm thick insulated tiles laid in a grid along the profile of the roofline.  With the insulation work completed, Spaceway’s team began fitting out the mezzanine.   A purpose built ambulant timber staircase with powder coated Spaceway handrail system was installed from the ground floor to the mezzanine.  Komfort Kameo 75mm fire rated partitioning was installed to create the 107m2 canteen, 60m2 training room and a 39m2 boardroom.  To enable the canteen and training room to be opened into one large area, Spaceway installed a top hung acoustic dividing wall system with veneer finish.  Finally, as Alitex wanted to be able to write on one of the training room walls instead of having a board, Spaceway covered one wall with white Muraspec Memorase vinyl, which can be quickly wiped clean.

With space freed up on the ground floor from the relocation of the canteen and boardroom, Spaceway completed the work by reconfiguring these areas into new office accommodation.

Products Used

  • A 26m2 mezzanine floor in preparation for further expansion.
  • Reconfiguring the ground floor accommodation and fitting out the mezzanine.
  • The installation of Ecophon Advantage 40m thick insulated tiles laid in a grid along the profile of the roofline.
  • A purpose built ambulant timber staircase with powder coated Spaceway handrail system installed from the ground floor to the mezzanine.
  • Komfort Kameo 75mm fire rated partitioning was installed to create the 107m2 canteen, 60m2 training room and a 39m2 boardroom.
  • A top hung acoustic dividing wall system with veneer finish to enable the canteen and training room to be opened into one large area.
  • One wall covered with white Muraspec Memorase vinyl as a blackboard in the training room, which can be wiped clean.