Skip to main content

“Spaceway’s submission was by far the most impressive”, says John Malovany, Group Finance Director of Martin Grant Homes

Case studies

May 2008

By Dominic O'Brien
Director, Owner

Dominic O'Brien

Frameless glass partitioning and doors were just one of the stylish solutions in an extensive office fit out that Spaceway carried out their good client Martin Grant Homes in Dorking, Surrey.

Martin Grant Homes Dorking

When Martin Grant Homes, one of the major private house building companies in the South of England, needed to generate additional space at its headquarters in Dorking, it turned to the Spaceway Group to create a new office layout that would enable it to accommodate more staff, help improve communication and provide airy and pleasant surroundings. Spaceway has undertaken a complete turnkey operation for Martin Grant Homes including design, all building and electrical work and the supply of office furniture.

To create the additional space on the ground floor of the two-storey building, the existing cellular offices were demolished and the area turned into an open plan environment. A new suspended ceiling was installed and seven cellular offices created for directors utilising Komfort Polar glass partitioning which was specially commissioned with Martin Grant Homes’ manifestations on the glass. Storage walls were added to provide maximum storage and all areas carpeted using Milliken Vortex quality carpet. Spaceway cut channels into the floor and columns to hide cabling and then decorated throughout. A VRF air conditioning system was installed enabling Martin Grant Homes to utilise the Government’s Capital Enhancement Scheme. Spaceway supplied the 27 workstations with pedestal desks, with wire management trays, in maple together with operator chairs and screens. The directors’ offices were equipped with bow-fronted workstations in maple with silver work-fronts and executive chairs. Finally, Spaceway supplied the meeting rooms with tables and cantilever chairs and the reception area with visitor chairs.

Solutions / products used

  • A new suspended ceiling
  • Komfort Polar glass partitioning with Martin Grant Homes’ manifestations on the glass
  • Storage walls
  • Milliken Vortex quality carpet
  • Bow-fronted workstations in maple with silver work-fronts and executive chairs
  • Tables and cantilever chairs
  • Storage Walls
  • Milliken Vortex quality carpet
  • Channels into the floor and columns to hide cabling and then decorated throughout.
  • A VRF air conditioning system was installed
  • 27 workstations with pedestal desks in maple, operator chairs & screens
  • Visitor chairs

Benefits delivered

“Spaceway’s submission was by far the most impressive”, says John Malovany, Group Finance Director of Martin Grant Homes.
“Spaceway pulled out all the stops and fast tracked the project so that all works were completed quickly”, concluded John Malovany. “We are very happy with the finished project and found Spaceway a pleasure to work with. We are so delighted with Spaceway’s work that we have asked them to quote for refurbishment work to be undertaken at our St. Albans offices”.